Lesser Striped Swallow

Cecropis abyssinica - Hirondelle striée

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Hirundinidés

  • Genus
    :

    Cecropis

  • Species
    :

    abyssinica

Descriptor

Guérin-Méneville, 1843

Biometrics
  • Size
    : 19 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 15 à 21 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Lesser Striped Swallow (Cecropis abyssinica) is a species of bird in the Hirundinidae family.

Subspecific information 6 Subspecies

  • Cecropis abyssinica puella (Senegal and Gambia to n Cameroon)
  • Cecropis abyssinica maxima (se Nigeria to sw Central African Republic)
  • Cecropis abyssinica bannermani (ne Central African Republic and sw Sudan)
  • Cecropis abyssinica abyssinica (e Sudan to Somalia)
  • Cecropis abyssinica unitatis (Equatorial Guinea and Gabon to s Somalia and south to Angola, Botswana and e South Africa)
  • Cecropis abyssinica ampliformis (s Angola and n Namibia to w Zambia and nw Zimbabwe)

Foreign names

  • Hirondelle striée,
  • Golondrina Abisinia,
  • Andorinha-estriada-pequena,
  • Maidschwalbe,
  • abesszin fecske,
  • Savanne-zwaluw,
  • Rondine striata minore,
  • Mindre strimsvala,
  • Bredstripesvale,
  • lastovička pásikavá,
  • vlaštovka menší,
  • Stribesvale,
  • viirupääsky,
  • Kleinstreepswael,
  • oreneta de caputxa roja,
  • jaskółka abisyńska,
  • Пятнистогрудая (настоящая) ласточка,
  • コズアカコシアカツバメ,
  • 小纹燕,
  • 小紋燕,

Voice song and cries

Hirondelle striée
adult

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Mangrove Vegetation Above High Tide Level ; Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Temperate, Subtropical/Tropical Dry ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls) ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Rural Gardens, Urban Areas, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net