Little Bittern

Ixobrychus minutus - Blongios nain

Systematics
  • Order 
    :

    Pelecaniformes

  • Family
    :

    Ardéidés

  • Genus
    :

    Ixobrychus

  • Species
    :

    minutus

Descriptor

Linnaeus, 1766

Biometrics
  • Size
    : 36 cm
  • Wingspan
    : 40 à 58 cm.
  • Weight
    : 125 à 150 g
Longevity

5 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Little Bittern (Ixobrychus minutus) is a species of bird in the Ardeidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Ixobrychus minutus minutus (c and s Europe to c Asia and nw India)
  • Ixobrychus minutus payesii (Africa south of the Sahara)
  • Ixobrychus minutus podiceps (Madagascar)

Foreign names

  • Blongios nain,
  • Avetorillo Común,
  • Garçote-comum,
  • Zwergdommel,
  • Törpegém,
  • Woudaap,
  • Tarabusino comune,
  • Dvärgrördrom,
  • Dvergrørdrum,
  • bučiačik močiarny,
  • bukáček malý,
  • Dværghejre,
  • pikkuhaikara,
  • Kleinrietreier (Woudapie),
  • martinet menut comú,
  • Rindilþvari,
  • bączek (zwyczajny),
  • mazais dumpis,
  • čapljica,
  • Волчок,
  • コヨシゴイ (ヒメヨシゴイ),
  • 小苇鳽,
  • 小葦鳽,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Mangrove Vegetation Above High Tide Level ; Grassland : Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Permanent Inland Deltas ; Artificial/Terrestrial : Arable Land ; Artificial/Aquatic and Marine : Water Storage Areas (over 8ha), Seasonally Flooded Agricultural Land

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net