Little Gull

Hydrocoloeus minutus - Mouette pygmée

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Hydrocoloeus

  • Species
    :

    minutus

Descriptor

Pallas, 1776

Biometrics
  • Size
    : 30 cm
  • Wingspan
    : 70 à 78 cm.
  • Weight
    : 90 à 150 g
Longevity

6 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Little Gull (Hydrocoloeus minutus) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Mouette pygmée,
  • Gaviota Enana,
  • Gaivota-pequena,
  • Zwergmöwe,
  • Kis sirály,
  • Dwergmeeuw,
  • Gabbianello,
  • Dvärgmås,
  • Dvergmåke,
  • čajka malá,
  • racek malý,
  • Dværgmåge,
  • pikkulokki,
  • gavina menuda,
  • Dvergmáfur,
  • mewa mała,
  • mazais ķīris,
  • mali galeb,
  • Малая чайка,
  • ヒメカモメ,
  • 小鸥,
  • นกนางนวลเล็ก,
  • 小鷗,

Voice song and cries

Habitat

Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Permanent Saline, Brackish or Alkaline Lakes ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged), Estuaries ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m) ; Marine Intertidal : Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc ; Marine Coastal/Supratidal : Coastal Brackish/Saline Lagoons/Marine Lakes, Coastal Freshwater Lakes ; Artificial/Aquatic and Marine : Water Storage Areas (over 8ha), Wastewater Treatment Areas

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net