Little Swift

Apus affinis - Martinet des maisons

Martinet des maisons
adult
Systematics
  • Order 
    :

    Apodiformes

  • Family
    :

    Apodidés

  • Genus
    :

    Apus

  • Species
    :

    affinis

Descriptor

Gray, JE, 1830

Biometrics
  • Size
    : 12 cm
  • Wingspan
    : 32 à 34 cm.
  • Weight
    : 25 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Little Swift (Apus affinis) is a species of bird in the Apodidae family.

Subspecific information 6 Subspecies

  • Apus affinis galilejensis (nw Africa to Pakistan, e Sudan to nw Somalia)
  • Apus affinis bannermani (Gulf of Guinea islands)
  • Apus affinis aerobates (Mauritania to Somalia and south to e South Africa)
  • Apus affinis theresae (w and s Angola and s Zambia to South Africa)
  • Apus affinis affinis (s Somalia to Mozambique)
  • Apus affinis singalensis (s India, Sri Lanka)

Foreign names

  • Martinet des maisons,
  • Vencejo Moro,
  • Andorinhão-pequeno,
  • Kleiner Haussegler,
  • kis sarlósfecske,
  • Kleine Huisgierzwaluw,
  • Rondone minore,
  • Stubbstjärtseglare,
  • Småseiler,
  • dážďovník malý,
  • rorýs domovní,
  • Lille Sejler,
  • pikkukiitäjä,
  • Kleinwindswael,
  • falciot cuablanc comú,
  • Skíðsvölungur,
  • jerzyk mały,
  • mazā svīre,
  • mali hudournik,
  • Малый стриж,
  • ヒメアマツバメ,
  • 小雨燕,
  • 歐洲小雨燕,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Mangrove Vegetation Above High Tide Level ; Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry, Mediterranean-type Shrubby Vegetation ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net