Little Tern

Sternula albifrons - Sterne naine

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Sternula

  • Species
    :

    albifrons

Descriptor

Pallas, 1764

Biometrics
  • Size
    : 28 cm
  • Wingspan
    : 47 à 55 cm.
  • Weight
    : 50 à 65 g
Longevity

21 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Little Tern (Sternula albifrons) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Sternula albifrons albifrons (Europe and n Africa to c Asia,)
  • Sternula albifrons guineae (Mauritania to Gabon)
  • Sternula albifrons sinensis (India and the Indian Ocean through e and se Asia to Australia)

Foreign names

  • Sterne naine,
  • Charrancito Común,
  • Gaivina-pequena,
  • Zwergseeschwalbe,
  • Kis csér,
  • Dwergstern,
  • Fraticello,
  • Småtärna,
  • Dvergterne,
  • rybár malý,
  • rybák malý,
  • Dværgterne,
  • pikkutiira,
  • Kleinsterretjie,
  • xatrac menut comú,
  • Dvergþerna,
  • rybitwa białoczelna,
  • mazais zīriņš,
  • mala čigra,
  • Малая крачка,
  • Dara-laut kecil,
  • コアジサシ,
  • 白额燕鸥,
  • นกนางนวลแกลบเล็ก,
  • 小燕鷗,

Voice song and cries

Habitat

Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Lakes (over 8ha) ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged), Estuaries ; Marine Coastal/Supratidal : Coastal Brackish/Saline Lagoons/Marine Lakes, Coastal Freshwater Lakes ; Artificial/Aquatic and Marine : Salt Exploitation Sites

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net