Long-eared Owl

Asio otus - Hibou moyen-duc

Systematics
  • Order 
    :

    Strigiformes

  • Family
    :

    Strigidés

  • Genus
    :

    Asio

  • Species
    :

    otus

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 35 à 40 cm
  • Wingspan
    : 90 à 100 cm.
  • Weight
    : 260 à 435 g
Longevity

27 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Long-eared Owl (Asio otus) is a species of bird in the Strigidae family.

Subspecific information 4 Subspecies

  • Asio otus otus (Europe, Asia and n Africa)
  • Asio otus canariensis (Canary Is.)
  • Asio otus tuftsi (w Canada to n Mexico)
  • Asio otus wilsonianus (sc and se Canada to sc and e USA)

Foreign names

  • Hibou moyen-duc,
  • Búho Chico,
  • Bufo-pequeno,
  • Waldohreule,
  • Erdei fülesbagoly,
  • Ransuil,
  • Gufo comune,
  • Hornuggla,
  • Hornugle,
  • myšiarka ušatá,
  • kalous ušatý,
  • Skovhornugle,
  • sarvipöllö,
  • mussol banyut,
  • Eyrugla,
  • uszatka (zwyczajna),
  • ausainā pūce,
  • mala uharica,
  • Ушастая сова,
  • トラフズク,
  • 长耳鸮,
  • 長耳鴞,

Voice song and cries

Hibou moyen-duc
First year

Habitat

Forest : Boreal, Temperate, Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Shrubland : Boreal, Temperate, Subtropical/Tropical Dry, Mediterranean-type Shrubby Vegetation ; Grassland : Temperate ; Wetlands (inland) : Shrub Dominated Wetlands, Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Permanent Saline, Brackish or Alkaline Marshes/Pools ; Artificial/Terrestrial : Plantations, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net