Manx Shearwater

Puffinus puffinus - Puffin des Anglais

Systematics
  • Order 
    :

    Procellariiformes

  • Family
    :

    Procellariidés

  • Genus
    :

    Puffinus

  • Species
    :

    puffinus

Descriptor

Brünnich, 1764

Biometrics
  • Size
    : 38 cm
  • Wingspan
    : 76 à 89 cm.
  • Weight
    : 350 à 450 g
Longevity

50 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Manx Shearwater (Puffinus puffinus) is a species of bird in the Procellariidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Puffin des Anglais,
  • Pardela Pichoneta,
  • Pardela do Atlântico,
  • Atlantiksturmtaucher,
  • atlanti vészmadár,
  • Noordse Pijlstormvogel,
  • Berta di Man,
  • Mindre lira,
  • Havlire,
  • víchrovník malý,
  • buřňák severní,
  • Almindelig Skråpe,
  • pikkuliitäjä,
  • Swartbekpylstormvoël,
  • baldriga pufí,
  • Skrofa,
  • burzyk północny,
  • melnknābja vētrasputns,
  • atlantski viharnik,
  • Обыкновенный буревестник,
  • マンクスコミズナギドリ,
  • 大西洋鹱,
  • 普通鸌,

Voice song and cries

Habitat

Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m) ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net