McKay's Bunting

Plectrophenax hyperboreus - Bruant blanc

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Calcariidés

  • Genus
    :

    Plectrophenax

  • Species
    :

    hyperboreus

Descriptor

Ridgway, 1884

Biometrics
  • Size
    : 19 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 38 à 62 g
Geographic range

Distribution

Description identification

McKay's Bunting (Plectrophenax hyperboreus) is a species of bird in the Calcariidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Bruant blanc,
  • Escribano de McKay,
  • Beringschneeammer,
  • McKay-sármány,
  • Mc.Kay's Sneeuwgors,
  • Zigolo di McKay,
  • Beringsnösparv,
  • Hvitspurv,
  • snehuľka biela,
  • sněhule americká,
  • Beringssnespurv,
  • lumipulmunen,
  • sit de McKay,
  • śnieguła biała,
  • baltā sniedze,
  • Островная пуночка,
  • ベーリングユキホオジロ,
  • 麦氏鹀,
  • 馬凱氏鵐,

Habitat

Grassland : Tundra ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline, Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc, Shingle and/or Pebble Shoreline and/or Beaches, Tidepools ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net