Meves's Starling

Lamprotornis mevesii - Choucador de Meves

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Sturnidés

  • Genus
    :

    Lamprotornis

  • Species
    :

    mevesii

Descriptor

Wahlberg, 1856

Biometrics
  • Size
    : 30 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 56 à 77 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Meves's Starling (Lamprotornis mevesii) is a species of bird in the Sturnidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Lamprotornis mevesii benguelensis (sw Angola)
  • Lamprotornis mevesii violacior (s Angola and n Namibia)
  • Lamprotornis mevesii mevesii (s Zambia and s Malawi to n Botswana and n South Africa)

Foreign names

  • Choucador de Meves,
  • Estornino de Meves,
  • Estorninho-rabilongo,
  • Mevesglanzstar,
  • Meves-fényseregély,
  • Meve's Langstaartglansspreeuw,
  • Storno splendente di Meves,
  • Meves glansstare,
  • Mopaneglansstær,
  • liskavec tmavý,
  • leskoptev baobabová,
  • Mopaneglansstær,
  • peitsipyrstökottarainen,
  • Langstertglansspreeu,
  • estornell de Meves,
  • błyszczak ciemny,
  • Мевесов блестящий скворец,
  • アカハラオナガテリムク,
  • 米氏辉椋鸟,
  • 長尾輝椋鳥,

Voice song and cries

Habitat

Savanna : Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded

Geographic range

Illustration

plus de photos

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net