Mountain Scops Owl

Otus spilocephalus - Petit-duc tacheté

Systematics
  • Order 
    :

    Strigiformes

  • Family
    :

    Strigidés

  • Genus
    :

    Otus

  • Species
    :

    spilocephalus

Descriptor

Blyth, 1846

Biometrics
  • Size
    : 21 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 60 à 77 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Mountain Scops Owl (Otus spilocephalus) is a species of bird in the Strigidae family.

Subspecific information 8 Subspecies

  • Otus spilocephalus huttoni (n Pakistan to c Nepal)
  • Otus spilocephalus spilocephalus (c Nepal to Myanmar)
  • Otus spilocephalus latouchi (se China, n Indochina)
  • Otus spilocephalus hambroecki (Taiwan)
  • Otus spilocephalus siamensis (s Thailand, s Vietnam)
  • Otus spilocephalus vulpes (s Malay Pen.)
  • Otus spilocephalus vandewateri (Sumatra)
  • Otus spilocephalus luciae (Borneo)

Foreign names

  • Petit-duc tacheté,
  • Autillo Montano,
  • Fuchseule,
  • pettyes füleskuvik,
  • Gevlekte Dwergooruil,
  • Assiolo montano,
  • Bergdvärguv,
  • Hammerugle,
  • výrik horský,
  • výreček skvrnitý,
  • Plettet Dværghornugle,
  • vuoripöllönen,
  • xot de muntanya,
  • syczek górski,
  • madarainā pūcīte,
  • Пятнистая совка,
  • Celepuk gunung,
  • タイワンコノハズク,
  • 黄嘴角鸮,
  • นกเค้าภูเขา,
  • 黃嘴角鴞,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Temperate, Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Artificial/Terrestrial : Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net