Natal Spurfowl

Pternistis natalensis - Francolin du Natal

Systematics
  • Order 
    :

    Galliformes

  • Family
    :

    Phasianidés

  • Genus
    :

    Pternistis

  • Species
    :

    natalensis

Descriptor

Smith, A, 1833

Biometrics
  • Size
    : 38 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 370 à 482 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Natal Spurfowl (Pternistis natalensis) is a species of bird in the Phasianidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Pternistis natalensis neavei (s Zambia, w Mozambique)
  • Pternistis natalensis natalensis (Zimbabwe to ne South Africa)

Foreign names

  • Francolin du Natal,
  • Francolín de Natal,
  • Francolim do Natal,
  • Natalfrankolin,
  • natáli frankolin,
  • Natalfrankolijn,
  • Francolino del Natal,
  • Natalfrankolin,
  • Shonafrankolin,
  • frankolínec krikľavý,
  • frankolín natalský,
  • Natalfrankolin,
  • natalinfrankoliini,
  • Natalse Fisant,
  • francolí de Natal,
  • szponiastonóg natalski,
  • Натальский турач,
  • ナタールキジシャコ,
  • 纳塔尔鹧鸪,
  • 納塔爾鷓鴣,

Voice song and cries

Francolin du Natal
immature

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls)

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net