Northern Bald Ibis

Geronticus eremita - Ibis chauve

Systematics
  • Order 
    :

    Pelecaniformes

  • Family
    :

    Threskiornithidés

  • Genus
    :

    Geronticus

  • Species
    :

    eremita

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 80 cm
  • Wingspan
    : 125 à 135 cm.
  • Weight
    : 1540 g
Longevity

25 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Northern Bald Ibis (Geronticus eremita) is a species of bird in the Threskiornithidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Ibis chauve,
  • Ibis Eremita,
  • Íbis-pelado,
  • Waldrapp,
  • tarvarjú,
  • Heremietibis,
  • Ibis eremita,
  • Eremitibis,
  • Skallet Ibis,
  • ibis skalný,
  • ibis skalní,
  • Eremitibis,
  • töyhtöiibis,
  • ibis ermità,
  • Skallaíbis,
  • ibis grzywiasty,
  • klinšu ibiss,
  • klavžar,
  • Лесной ибис,
  • ホオアカトキ,
  • 隐鹮,
  • 隱鹮,

Habitat

Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical High Altitude ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls) ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Caves and Subterranean Habitats (non-aquatic) : Caves ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland

Geographic range

Illustration

plus de photos

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net