Northern Fulmar

Fulmarus glacialis - Fulmar boréal

Systematics
  • Order 
    :

    Procellariiformes

  • Family
    :

    Procellariidés

  • Genus
    :

    Fulmarus

  • Species
    :

    glacialis

Descriptor

Linnaeus, 1761

Biometrics
  • Size
    : 50 cm
  • Wingspan
    : 102 à 112 cm.
  • Weight
    : 700 à 900 g
Longevity

34 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Northern Fulmar (Fulmarus glacialis) is a species of bird in the Procellariidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Fulmarus glacialis glacialis (ne Canada, n Greenland to Franz Josef Land)
  • Fulmarus glacialis auduboni (se Canada, s Greenland, Iceland, Scandinavia)
  • Fulmarus glacialis rodgersii (e Siberia, Alaska)

Foreign names

  • Fulmar boréal,
  • Fulmar Boreal,
  • Pombalete,
  • Eissturmvogel,
  • északi sirályhojsza,
  • Noordse Stormvogel,
  • Fulmaro boreale,
  • Stormfågel,
  • Havhest,
  • fulmar ľadový,
  • buřňák lední,
  • Mallemuk,
  • myrskylintu,
  • fulmar boreal,
  • Fýll,
  • fulmar (zwyczajny),
  • ķilde,
  • ledni viharnik,
  • Глупыш,
  • フルマカモメ,
  • 暴风鹱,
  • 北方暴風鸌〔暴風鸌〕,

Voice song and cries

Habitat

Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m) ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net