Northern Hawk-Owl

Surnia ulula - Chouette épervière

Systematics
  • Order 
    :

    Strigiformes

  • Family
    :

    Strigidés

  • Genus
    :

    Surnia

  • Species
    :

    ulula

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 39 cm
  • Wingspan
    : 74 à 81 cm.
  • Weight
    : 320 à 380 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Northern Hawk-Owl (Surnia ulula) is a species of bird in the Strigidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Surnia ulula tianschanica (c Asia to n China and n Mongolia)
  • Surnia ulula ulula (n Eurasia)
  • Surnia ulula caparoch (n North America)

Foreign names

  • Chouette épervière,
  • Cárabo Gavilán,
  • Mocho-rabilongo,
  • Sperbereule,
  • Karvalybagoly,
  • Sperweruil,
  • Ulula,
  • Hökuggla,
  • Haukugle,
  • krahuľa hôrna,
  • sovice krahujová,
  • Høgeugle,
  • hiiripöllö,
  • mussol esparverenc,
  • Haukugla,
  • sowa jarzębata,
  • svītrainā pūce,
  • skobčja sova,
  • Ястребиная сова,
  • オナガフクロウ,
  • 猛鸮,
  • 猛鴞,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Boreal ; Shrubland : Boreal ; Grassland : Tundra, Temperate ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands ; Artificial/Terrestrial : Arable Land

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net