Northern Pintail

Anas acuta - Canard pilet

Systematics
  • Order 
    :

    Anseriformes

  • Family
    :

    Anatidés

  • Genus
    :

    Anas

  • Species
    :

    acuta

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 65 cm
  • Wingspan
    : 80 à 95 cm.
  • Weight
    : 600 à 1050 g
Longevity

27 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Northern Pintail (Anas acuta) is a species of bird in the Anatidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Canard pilet,
  • Anade Rabudo,
  • Arrabio,
  • Spießente,
  • Nyílfarkú réce,
  • Pijlstaart,
  • Codone comune,
  • Stjärtand,
  • Stjertand,
  • kačica ostrochvostá,
  • ostralka štíhlá,
  • Spidsand,
  • jouhisorsa,
  • Pylsterteend,
  • ànec cuallarg,
  • Grafönd,
  • rożeniec (zwyczajny),
  • garkaklis,
  • dolgorepa raca,
  • Шилохвость,
  • Itik lancip,
  • オナガガモ,
  • 针尾鸭,
  • เป็ดหางแหลม,
  • 尖尾鴨〔針尾鴨〕,

Voice song and cries

Canard pilet
♂ adult

Habitat

Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Permanent Saline, Brackish or Alkaline Lakes ; Marine Neritic : Estuaries ; Marine Coastal/Supratidal : Coastal Brackish/Saline Lagoons/Marine Lakes

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net