Ocellated Woodcreeper

Xiphorhynchus ocellatus - Grimpar ocellé

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Furnariidés

  • Genus
    :

    Xiphorhynchus

  • Species
    :

    ocellatus

Descriptor

von Spix, 1824

Biometrics
  • Size
    : 23 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 32 à 42 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Ocellated Woodcreeper (Xiphorhynchus ocellatus) is a species of bird in the Furnariidae family.

Subspecific information 4 Subspecies

  • Xiphorhynchus ocellatus ocellatus (nc Brazil s of the Amazon)
  • Xiphorhynchus ocellatus lineatocapilla (Orinoco River?. Venezuela.)
  • Xiphorhynchus ocellatus beauperthuysii (se Colombia and sw Venezuela to e Ecuador, ne Peru and nw Brazil)
  • Xiphorhynchus ocellatus perplexus (e Peru and w Brazil)

Foreign names

  • Grimpar ocellé,
  • Trepatroncos Ocelado,
  • Arapaçu-ocelado,
  • Augenbaumsteiger,
  • Amazone-muisspecht,
  • Rampicatore ocellato,
  • Droppträdklättrare,
  • Dråpetreløper,
  • klzáčik krôpkavý,
  • klouzálek plavoskvrnný,
  • Forbjergstrækryber,
  • viiruhuppukipuaja,
  • grimpatroncs ocel·lat,
  • mieczonos skromny,
  • Глазчатый мечеклювый древолаз,
  • ワモンオニキバシリ,
  • 眼斑鴷雀,
  • 眼斑爬木雀,

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Swamp ; Artificial/Terrestrial : Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Grimpar ocellé © 1996-2018 Oiseaux.net