Ochraceous Bulbul

Alophoixus ochraceus - Bulbul ocré

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Pycnonotidés

  • Genus
    :

    Alophoixus

  • Species
    :

    ochraceus

Descriptor

Moore, F, 1854

Biometrics
  • Size
    : 22 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 35 à 46 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Ochraceous Bulbul (Alophoixus ochraceus) is a species of bird in the Pycnonotidae family.

Subspecific information 8 Subspecies

  • Alophoixus ochraceus hallae (s Vietnam)
  • Alophoixus ochraceus cambodianus (se Thailand and sw Cambodia)
  • Alophoixus ochraceus ochraceus (s Myanmar and sw Thailand)
  • Alophoixus ochraceus sordidus (c Malay Pen.)
  • Alophoixus ochraceus sacculatus (s Malay Pen.)
  • Alophoixus ochraceus sumatranus (w Sumatra)
  • Alophoixus ochraceus fowleri (montane areas of Borneo, except Sabah)
  • Alophoixus ochraceus ruficrissus (mountains of ne Borneo. Sabah.)

Foreign names

  • Bulbul ocré,
  • Bulbul Ocráceo,
  • Rostbauchbülbül,
  • rozsdáshasú bülbül,
  • Rosse Baardbuulbuul,
  • Bulbul ocraceo,
  • Ockrabulbyl,
  • Okerbylbyl,
  • bylbyl okrový,
  • bulbulec okrový,
  • Gråbrun Topbulbul,
  • harmaavatsabulbuli,
  • bulbul coronat ocre,
  • szczeciak czubaty,
  • Бурый манишковый бюльбюль,
  • Empuloh ragum,
  • シロハラカンムリヒヨドリ,
  • 白喉褐冠鹎,
  • นกปรอดโอ่งท้องสีน้ำตาล,
  • 白喉褐冠鵯,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net