Orange-breasted Waxbill

Amandava subflava - Bengali zébré

Bengali zébré
♂ adult
Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Estrildidés

  • Genus
    :

    Amandava

  • Species
    :

    subflava

Descriptor

Vieillot, 1819

Biometrics
  • Size
    : 9 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : -
Geographic range

Distribution

Description identification

Orange-breasted Waxbill (Amandava subflava) is a species of bird in the Estrildidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Amandava subflava subflava (sw Mauritania, Senegal and Gambia to Ethiopia south to Central African Republic, e DRCongo, Uganda, w Kenya and nw Tanzania, also sw Arabian Peninsula)
  • Amandava subflava clarkei (s Gabon s PRCongo, s DRCongo and Tanzania. except nw. south to Angola, Zambia, Malawi, Zimbabwe, Mozambique and se South Africa)

Foreign names

  • Bengali zébré,
  • Bengalí cebra,
  • Guarda-marinha,
  • Goldbrüstchen,
  • aranymellű asztrild,
  • Goudbuikje,
  • Bengalino zebrato,
  • Guldbröstad astrild,
  • Gulbrystastrild,
  • amandava zlatoprska,
  • zlatoprska malá,
  • Guldbrystet Astrild,
  • kultatiikeripeippo,
  • múnia zebra,
  • bengalik złotobrzuchy,
  • zebras vasknibis,
  • Золотистогрудый астрильд,
  • シマベニスズメ,
  • 橙腹梅花雀,
  • 橙腹梅花雀,

Voice song and cries

Habitat

Savanna : Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands ; Artificial/Terrestrial : Arable Land

Geographic range

Illustration

plus de photos

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net