Oriental Scops Owl

Otus sunia - Petit-duc d'Orient

Systematics
  • Order 
    :

    Strigiformes

  • Family
    :

    Strigidés

  • Genus
    :

    Otus

  • Species
    :

    sunia

Descriptor

Hodgson, 1836

Biometrics
  • Size
    : 21 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 75 à 95 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Oriental Scops Owl (Otus sunia) is a species of bird in the Strigidae family.

Subspecific information 9 Subspecies

  • Otus sunia japonicus (Japan)
  • Otus sunia stictonotus (se Siberia, ne China and Korea)
  • Otus sunia malayanus (s China)
  • Otus sunia sunia (n Pakistan, n India, Nepal and Bangladesh)
  • Otus sunia distans (n and e Thailand)
  • Otus sunia rufipennis (s India)
  • Otus sunia leggei (Sri Lanka)
  • Otus sunia modestus (Andaman Is.)
  • Otus sunia nicobaricus (Nicobar Is.)

Foreign names

  • Petit-duc d'Orient,
  • Autillo Oriental,
  • Mocho-d'orelhas-oriental,
  • Orient-Zwergohreule,
  • keleti füleskuvik,
  • Oosterse Dwergooruil,
  • Assiolo orientale,
  • Orientalisk dvärguv,
  • Orientugle,
  • výrik sunia,
  • výreček jihoasijský,
  • Bleg Dværghornugle,
  • idänkyläpöllönen,
  • xot oriental,
  • syczek indyjski,
  • austrumu pūcīte,
  • Восточная совка,
  • Celepuk asia,
  • コノハズク,
  • 红角鸮,
  • นกเค้าหูยาวเล็ก,
  • 東方角鴞,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Boreal ; Shrubland : Temperate, Subtropical/Tropical Dry ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland, Plantations, Rural Gardens, Urban Areas, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net