Pacific Pygmy Owl

Glaucidium peruanum - Chevêchette du Pérou

Systematics
  • Order 
    :

    Strigiformes

  • Family
    :

    Strigidés

  • Genus
    :

    Glaucidium

  • Species
    :

    peruanum

Descriptor

König, C, 1991

Biometrics
  • Size
    : 17 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 60 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Pacific Pygmy Owl (Glaucidium peruanum) is a species of bird in the Strigidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Chevêchette du Pérou,
  • Mochuelo Peruano,
  • Peruzwergkauz,
  • perui törpekuvik,
  • Peruaanse Dwerguil,
  • Civettina del Perù,
  • Perusparvuggla,
  • Peruugle,
  • kuvičok peruánsky,
  • kulíšek peruánský,
  • Peruspurveugle,
  • perunvarpuspöllö,
  • mussolet del Perú,
  • sóweczka peruwiańska,
  • Перуанский сычик,
  • ペルースズメフクロウ,
  • 秘鲁鸺鹠,
  • 秘魯鵂鶹,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist, Subtropical/Tropical High Altitude ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Seasonal/Intermittent/Irregular Rivers/Streams/Creeks ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Urban Areas, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net