Pale-headed Woodpecker

Gecinulus grantia - Pic grantia

Systematics
  • Order 
    :

    Piciformes

  • Family
    :

    Picidés

  • Genus
    :

    Gecinulus

  • Species
    :

    grantia

Descriptor

Horsfield, 1840

Biometrics
  • Size
    : 27 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 68 à 85 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Pale-headed Woodpecker (Gecinulus grantia) is a species of bird in the Picidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Gecinulus grantia grantia (e Nepal and ne India to w Myanmar)
  • Gecinulus grantia viridanus (se China)
  • Gecinulus grantia indochinensis (sw China to ne Myanmar, Laos and Vietnam)

Foreign names

  • Pic grantia,
  • Pito del Bambú Norteño,
  • Blaßkopf-Bambusspecht,
  • Bleekkopbamboespecht,
  • Picchio testachiara,
  • Blekhuvad spett,
  • Rosenissespett,
  • gera pláštiková,
  • datel indočínský,
  • Grønhovedet Spætte,
  • bambutikka,
  • picot del bambú septentrional,
  • bambusowiec (rdzawogrzbiety),
  • Светлоголовый бамбуковый дятел,
  • タケゲラ,
  • 苍头竹啄木鸟,
  • นกหัวขวานหัวเหลือง,
  • 竹啄木,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Shrubland : Subtropical/Tropical High Altitude

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Pic grantia © 1996-2018 Oiseaux.net