Pallas's Rosefinch

Carpodacus roseus - Roselin rose

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Fringillidés

  • Genus
    :

    Carpodacus

  • Species
    :

    roseus

Descriptor

Pallas, 1776

Biometrics
  • Size
    : 18 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 21 à 35 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Roselin rose
♀ adult

Pallas's Rosefinch (Carpodacus roseus) is a species of bird in the Fringillidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Carpodacus roseus roseus (ne Kazakhstan, c and e Siberia)
  • Carpodacus roseus portenkoi (Sakhalin I.)

Foreign names

  • Roselin rose,
  • Camachuelo de Pallas,
  • Peito-rosado,
  • Rosengimpel,
  • Rózsás pirók,
  • Pallas’ Roodmus,
  • Ciuffolotto roseo di Pallas,
  • Sibirisk rosenfink,
  • Karminfink,
  • červenák ružový,
  • hýl růžový,
  • Rosenfinke,
  • taigapunavarpunen,
  • pinsà rosat de Pallas,
  • Dreyrfinka,
  • dziwonia syberyjska,
  • Sibīrijas svilpis,
  • rožnati škrlatec,
  • Сибирская чечевица,
  • オオマシコ,
  • 北朱雀,
  • 北朱雀,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Boreal ; Shrubland : Boreal ; Grassland : Temperate

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net