Pin-tailed Sandgrouse

Pterocles alchata - Ganga cata

Systematics
  • Order 
    :

    Pterocliformes

  • Family
    :

    Pteroclidés

  • Genus
    :

    Pterocles

  • Species
    :

    alchata

Descriptor

Linnaeus, 1766

Biometrics
  • Size
    : 39 cm
  • Wingspan
    : 54 à 65 cm.
  • Weight
    : 200 à 280 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Pin-tailed Sandgrouse (Pterocles alchata) is a species of bird in the Pteroclidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Pterocles alchata alchata (Iberian Pen., se France)
  • Pterocles alchata caudacutus (n Africa through the Middle East to s Kazakhstan and Pakistan)

Foreign names

  • Ganga cata,
  • Ganga Ibérica,
  • Ganga,
  • Spießflughuhn,
  • nyílfarkú pusztaityúk,
  • Witbuikzandhoen,
  • Grandule mediterranea,
  • Vitbukad flyghöna,
  • Hvitbuksandhøne,
  • stepiar bielobruchý,
  • stepokur krásný,
  • Spidshalet Sandhøne,
  • jouhihietakyyhky,
  • ganga eurasiàtica,
  • Auðnaspjátra,
  • stepówka białobrzucha,
  • garastes smilšvistiņa,
  • biserna stepska kokoška,
  • Белобрюхий рябок,
  • ノドグロサケイ,
  • 白腹沙鸡,
  • 白腹沙雞,

Voice song and cries

Habitat

Shrubland : Mediterranean-type Shrubby Vegetation ; Grassland : Temperate ; Desert : Hot ; Artificial/Terrestrial : Arable Land

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net