Pin-tailed Whydah

Vidua macroura - Veuve dominicaine

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Viduidés

  • Genus
    :

    Vidua

  • Species
    :

    macroura

Descriptor

Pallas, 1764

Biometrics
  • Size
    : 12 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 14 à 19 g
Longevity

7 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Pin-tailed Whydah (Vidua macroura) is a species of bird in the Viduidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Veuve dominicaine,
  • Viuda colicinta,
  • Viuvinha,
  • Dominikanerwitwe,
  • dominikánus vida,
  • Dominikanerwida,
  • Vedova codaspillo,
  • Dominikaneränka,
  • Dominikanerenke,
  • vdovka strakatá,
  • vdovka černobílá,
  • Dominikanerenke,
  • dominikaanileski,
  • Koningrooibekkie,
  • vídua cua d'agulla,
  • wdówka białobrzucha,
  • Доминиканская вдовушка,
  • テンニンチョウ,
  • 针尾维达雀,
  • 針尾維達雀,

Voice song and cries

Habitat

Shrubland : Subtropical/Tropical Moist ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls) ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland, Rural Gardens

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net