Red-chested Flufftail

Sarothrura rufa - Râle à camail

Systematics
  • Order 
    :

    Gruiformes

  • Family
    :

    Sarothruridés

  • Genus
    :

    Sarothrura

  • Species
    :

    rufa

Descriptor

Vieillot, 1819

Biometrics
  • Size
    : 17 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : -
Geographic range

Distribution

Description identification

Red-chested Flufftail (Sarothrura rufa) is a species of bird in the Sarothruridae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Sarothrura rufa bonapartii (Sierra Leone to Gabon and Congo)
  • Sarothrura rufa elizabethae (Central African Republic to Ethiopia south to DRCongo, Uganda and w Kenya)
  • Sarothrura rufa rufa (c Kenya and ne Tanzania to South Africa)

Foreign names

  • Râle à camail,
  • Polluela Ruta,
  • Frango-d'água-de-peito-vermelho,
  • Rotbrustralle,
  • vörösmellű bolyhosfarkú,
  • Roodborstral,
  • Codapiuma pettorosso,
  • Rödbröstad pygmérall,
  • Rustdunrikse,
  • páperochvost červenoprsý,
  • chřástal kaštanovoprsý,
  • Rødbrystet Dunhale,
  • viitarääkkiäinen,
  • Rooiborsvleikuiken,
  • rasclet de Vieillot,
  • kusokurka rdzawogłowa,
  • Красногрудый пушистый погоныш,
  • ムネアカシマクイナ,
  • 红胸侏秧鸡,
  • 紅胸侏秧雞,

Voice song and cries

Habitat

Grassland : Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Artificial/Aquatic and Marine : Water Storage Areas (over 8ha), Ponds (below 8ha), Seasonally Flooded Agricultural Land

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net