Red-chested Owlet

Glaucidium tephronotum - Chevêchette à pieds jaunes

Systematics
  • Order 
    :

    Strigiformes

  • Family
    :

    Strigidés

  • Genus
    :

    Glaucidium

  • Species
    :

    tephronotum

Descriptor

Sharpe, 1875

Biometrics
  • Size
    : 18 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 75 à 103 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Chevêchette à pieds jaunes
♂ adult

Red-chested Owlet (Glaucidium tephronotum) is a species of bird in the Strigidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Glaucidium tephronotum tephronotum (Liberia, Ivory Coast and Ghana)
  • Glaucidium tephronotum pycrafti (Cameroon)
  • Glaucidium tephronotum medje (Gabon and DRCongo to Rwanda and Burundi; sw, e Uganda and w Kenya)

Foreign names

  • Chevêchette à pieds jaunes,
  • Mochuelo Pechirrojo,
  • Rotbrustkauz,
  • vörösmellű törpekuvik,
  • Roodborstdwerguil,
  • Civettina pettorosso,
  • Rödbröstad sparvuggla,
  • Gråhodeugle,
  • kuvičok hrdzavoprsý,
  • kulíšek rudoprsý,
  • Rødbrystet Spurveugle,
  • tropiikkivarpuspöllö,
  • mussolet de pit roig,
  • sóweczka rdzawopierśna,
  • Красногрудый воробьиный сыч,
  • ムネアカススメフクロウ,
  • 红胸鸺鹠,
  • 紅胸鵂鶹,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Shrubland : Subtropical/Tropical Moist, Subtropical/Tropical High Altitude

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net