Red-necked Falcon

Falco chicquera - Faucon chicquera

Systematics
  • Order 
    :

    Falconiformes

  • Family
    :

    Falconidés

  • Genus
    :

    Falco

  • Species
    :

    chicquera

Descriptor

Daudin, 1800

Biometrics
  • Size
    : 36 cm
  • Wingspan
    : 55 à 70 cm.
  • Weight
    : 139 à 305 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Red-necked Falcon (Falco chicquera) is a species of bird in the Falconidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Falco chicquera chicquera (se Iran through India to Bangladesh)
  • Falco chicquera ruficollis (Senegal to w Ethiopia, e Africa to ne Zimbabwe and c Mozambique)
  • Falco chicquera horsbrughi (Namibia, Botswana, w Zimbabwe and n, nw South Africa)

Foreign names

  • Faucon chicquera,
  • Alcotán Turumti,
  • Falcão-de-nuca-vermelha,
  • Rothalsfalke,
  • Vörösnyakú sólyom,
  • Roodkopsmelleken,
  • Falco collorosso,
  • Rödhuvad falk,
  • Rødhodefalk,
  • sokol červenohlavý,
  • dřemlík rudohlavý,
  • Rødhovedet Dværgfalk,
  • palmuhaukka,
  • Rooinekvalk,
  • falcó cap-roig,
  • sokół rudogłowy,
  • rudkakla piekūns,
  • Турумти,
  • アカガシラチョウゲンボウ,
  • 红头隼,
  • 紅頸隼,

Habitat

Forest : ; Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Dry ; Savanna : ; Savanna : Dry, Dry ; Shrubland : ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded, Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net