Red Knot

Calidris canutus - Bécasseau maubèche

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Scolopacidés

  • Genus
    :

    Calidris

  • Species
    :

    canutus

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 25 cm
  • Wingspan
    : 45 à 54 cm.
  • Weight
    : 125 à 215 g
Longevity

16 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Red Knot (Calidris canutus) is a species of bird in the Scolopacidae family.

Subspecific information 6 Subspecies

  • Calidris canutus canutus (nc Siberia)
  • Calidris canutus piersmai (New Siberian Arch.)
  • Calidris canutus rogersi (Chukotsk Pen.. e Siberia.)
  • Calidris canutus roselaari (Wrangel I.. ne Siberia. , nw Alaska)
  • Calidris canutus rufa (n Canada)
  • Calidris canutus islandica (islands off n Canada, n Greenland)

Foreign names

  • Bécasseau maubèche,
  • Correlimos Gordo,
  • Seixoeira,
  • Knutt,
  • Sarki partfutó,
  • Kanoet,
  • Piovanello maggiore,
  • Kustsnäppa,
  • Polarsnipe,
  • pobrežník hrdzavý,
  • jespák rezavý,
  • Islandsk Ryle,
  • isosirri,
  • Knoet,
  • territ gros,
  • Rauðbrystingur,
  • biegus rdzawy,
  • lielais šņibītis,
  • veliki prodnik,
  • Исландский песочник,
  • Kedidi merah,
  • コオバシギ,
  • 红腹滨鹬,
  • นกน็อตเล็ก,
  • 紅腹濱鷸〔漂鷸〕,

Voice song and cries

Habitat

Grassland : Tundra ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Marine Neritic : Estuaries ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline, Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc, Shingle and/or Pebble Shoreline and/or Beaches, Mud Flats and Salt Flats, Tidepools

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net