Reddish Scops Owl

Otus rufescens - Petit-duc roussâtre

Systematics
  • Order 
    :

    Strigiformes

  • Family
    :

    Strigidés

  • Genus
    :

    Otus

  • Species
    :

    rufescens

Descriptor

Horsfield, 1821

Biometrics
  • Size
    : 18 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 77 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Reddish Scops Owl (Otus rufescens) is a species of bird in the Strigidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Otus rufescens malayensis (s Thailand, Malay Pen.)
  • Otus rufescens rufescens (Sumatra, Bangka I., Java, and Borneo)

Foreign names

  • Petit-duc roussâtre,
  • Autillo Rojizo,
  • Röteleule,
  • vörhenyes füleskuvik,
  • Rosse Dwergooruil,
  • Assiolo rossastro,
  • Gulröd dvärguv,
  • Rustugle,
  • výrik hrdzavý,
  • výreček červenavý,
  • Rødlig Dværghornugle,
  • ruskopöllönen,
  • xot rogenc,
  • syczek sundajski,
  • Красноватая совка,
  • Celepuk merah,
  • アカチャコノハズク,
  • 棕角鸮,
  • นกเค้าแดง,
  • 紅角鴞,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Swamp ; Artificial/Terrestrial : Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net