Rhinoceros Auklet

Cerorhinca monocerata - Macareux rhinocéros

Macareux rhinocéros
Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Alcidés

  • Genus
    :

    Cerorhinca

  • Species
    :

    monocerata

Descriptor

Pallas, 1811

Biometrics
  • Size
    : 38 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 533 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Rhinoceros Auklet (Cerorhinca monocerata) is a species of bird in the Alcidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Macareux rhinocéros,
  • Alca Unicórnea,
  • Mérgulo-unicórnio,
  • Nashornalk,
  • orrszarvú alka,
  • Neushoornalk,
  • Alchetta rinoceronte,
  • Hornalka,
  • Neshornlunde,
  • nosorožka fúzatá,
  • papuchalk růžkatý,
  • Næsehornsalk,
  • sarvikiisla,
  • fraret rinoceront,
  • nurek,
  • degunragalks,
  • Тупик-носорог,
  • ウトウ,
  • 角嘴海雀,
  • 角嘴海雀,

Habitat

Grassland : Temperate ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m)

Geographic range

Illustration

plus de photos

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net