Ross's Gull

Rhodostethia rosea - Mouette de Ross

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Rhodostethia

  • Species
    :

    rosea

Descriptor

MacGillivray, W, 1824

Biometrics
  • Size
    : 32 cm
  • Wingspan
    : 82 à 92 cm.
  • Weight
    : 140 à 250 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Ross's Gull (Rhodostethia rosea) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Mouette de Ross,
  • Gaviota Rosada,
  • Gaivota-rosada,
  • Rosenmöwe,
  • rózsás sirály,
  • Ross’ Meeuw,
  • Gabbiano di Ross,
  • Rosenmås,
  • Rosenmåke,
  • čajka ružová,
  • racek růžový,
  • Rosenmåge,
  • ruusulokki,
  • gavina rosada,
  • Rósamáfur,
  • mewa różowa,
  • sārtā kaija,
  • rožnati galeb,
  • Розовая чайка,
  • ヒメクビワカモメ,
  • 楔尾鸥,
  • 楔尾鷗,

Habitat

Grassland : Tundra ; Wetlands (inland) : Tundra Wetlands (incl. pools and temporary waters from snowmelt) ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m)

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net