Royal Tern

Thalasseus maximus - Sterne royale

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Thalasseus

  • Species
    :

    maximus

Descriptor

Boddaert, 1783

Biometrics
  • Size
    : 51 cm
  • Wingspan
    : 100 à 135 cm.
  • Weight
    : 350 à 450 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Royal Tern (Thalasseus maximus) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Thalasseus maximus maximus (s California. USA. to Peru, Florida and West Indies to Argentina)
  • Thalasseus maximus albididorsalis (Mauritania to Guinea)

Foreign names

  • Sterne royale,
  • Charrán Real,
  • Gaivina-real,
  • Königsseeschwalbe,
  • királycsér,
  • Koningsstern,
  • Sterna reale,
  • Kungstärna,
  • Kongeterne,
  • rybár veľký,
  • rybák královský,
  • Kongeterne,
  • kuningastiira,
  • Koningsterretjie,
  • xatrac reial bec-roig,
  • Rosaþerna,
  • rybitwa królewska,
  • karaliskais zīriņš,
  • kraljeva čigra,
  • Королевская крачка,
  • アメリカオオアジサシ,
  • 橙嘴凤头燕鸥,
  • 皇家鳳頭燕鷗,

Voice song and cries

Habitat

Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged), Estuaries ; Marine Intertidal : Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc, Salt Marshes (Emergent Grasses) ; Marine Coastal/Supratidal : Coastal Brackish/Saline Lagoons/Marine Lakes

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net