Ruddy Shelduck

Tadorna ferruginea - Tadorne casarca

Systematics
  • Order 
    :

    Anseriformes

  • Family
    :

    Anatidés

  • Genus
    :

    Tadorna

  • Species
    :

    ferruginea

Descriptor

Pallas, 1764

Biometrics
  • Size
    : 71 cm
  • Wingspan
    : 121 à 145 cm.
  • Weight
    : 925 à 1500 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Ruddy Shelduck (Tadorna ferruginea) is a species of bird in the Anatidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Tadorne casarca,
  • Tarro Canelo,
  • Pato-casarca,
  • Rostgans,
  • Vörös ásólúd,
  • Casarca,
  • Casarca comune,
  • Rostand,
  • Rustand,
  • kazarka hrdzavá,
  • husice rezavá,
  • Rustand,
  • ruostesorsa,
  • ànec canyella,
  • Ryðönd,
  • kazarka rdzawa,
  • rudā dižpīle,
  • rjasta kozarka,
  • Огарь,
  • アカツクシガモ,
  • 赤麻鸭,
  • เป็ดพม่า,
  • 瀆鳧〔黃麻鴨,赤麻鴨〕,

Voice song and cries

Habitat

Grassland : Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Permanent Saline, Brackish or Alkaline Lakes ; Artificial/Terrestrial : Arable Land ; Artificial/Aquatic and Marine : Water Storage Areas (over 8ha)

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net