Rufous-cheeked Nightjar

Caprimulgus rufigena - Engoulevent à joues rousses

Engoulevent à joues rousses
adult
Systematics
  • Order 
    :

    Caprimulgiformes

  • Family
    :

    Caprimulgidés

  • Genus
    :

    Caprimulgus

  • Species
    :

    rufigena

Descriptor

Smith, A, 1845

Biometrics
  • Size
    : 24 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 46 à 66 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Rufous-cheeked Nightjar (Caprimulgus rufigena) is a species of bird in the Caprimulgidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Caprimulgus rufigena damarensis (w Angola, Namibia, Botswana and nw South Africa)
  • Caprimulgus rufigena rufigena (sw Zambia, Zimbabwe and c, e and s South Africa)

Foreign names

  • Engoulevent à joues rousses,
  • Chotacabras Carirrojo,
  • Noitibó-de-faces-ruivas,
  • Rostwangen-Nachtschwalbe,
  • namíbiai lappantyú,
  • Roodwangnachtzwaluw,
  • Succiacapre guancerossicce,
  • Rödkindad nattskärra,
  • Rustkinnattravn,
  • lelek hrdzavolíci,
  • lelek rezavolící,
  • Rødkindet Natravn,
  • rusoposkikehrääjä,
  • Rooiwangnaguil,
  • enganyapastors de galtes rogenques,
  • lelek akacjowy,
  • Рыжещёкий козодой,
  • ホオアカヨタカ,
  • 棕颊夜鹰,
  • 棕頰夜鷹,

Habitat

Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Wetlands (inland) : Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Plantations

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net