Rufous-necked Sparrowhawk

Accipiter erythrauchen - Épervier à gorge grise

Systematics
  • Order 
    :

    Accipitriformes

  • Family
    :

    Accipitridés

  • Genus
    :

    Accipiter

  • Species
    :

    erythrauchen

Descriptor

Gray, GR, 1861

Biometrics
  • Size
    : 35 cm
  • Wingspan
    : 47 à 65 cm.
  • Weight
    : 156 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Rufous-necked Sparrowhawk (Accipiter erythrauchen) is a species of bird in the Accipitridae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Accipiter erythrauchen erythrauchen (n and c Moluccas)
  • Accipiter erythrauchen ceramensis (s Moluccas)

Foreign names

  • Épervier à gorge grise,
  • Gavilancito Moluqueño,
  • Gaviãozinho-de-pescoço-ruivo,
  • Rotnackensperber,
  • malukku szürke karvaly,
  • Molukkensperwer,
  • Sparviere collorossiccio,
  • Molucksparvhök,
  • Rustkragehauk,
  • jastrab hrdzavokrký,
  • krahujec rudý,
  • Molukspurvehøg,
  • molukkienlintuhaukka,
  • esparver de les Moluques,
  • krogulec rdzawy,
  • Красношейный ястреб,
  • Elang-alap maluku,
  • モルッカツミ,
  • 红颈雀鹰,
  • 褐領雀鷹,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Artificial/Terrestrial : Plantations

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net