Rufous-winged Fulvetta

Alcippe castaneceps - Alcippe à tête marron

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Pellornéidés

  • Genus
    :

    Alcippe

  • Species
    :

    castaneceps

Descriptor

Hodgson, 1837

Biometrics
  • Size
    : 13 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 8 à 12 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Rufous-winged Fulvetta (Alcippe castaneceps) is a species of bird in the Pellorneidae family.

Subspecific information 4 subspecies

  • Alcippe castaneceps castaneceps (e Himalayas to w Yunnan. s China. and w Thailand)
  • Alcippe castaneceps exul (n Thailand and e Yunnan. s China. to Laos and nw Vietnam)
  • Alcippe castaneceps stepanyani (c Vietnam)
  • Alcippe castaneceps soror (Malay Pen.)

Foreign names

  • Alcippe à tête marron,
  • Fulveta alirrufa,
  • Kastanienalcippe,
  • Roodvleugelnontimalia,
  • Fulvetta alirossicce,
  • Rostvingad fulvetta,
  • Rustvingefulvetta,
  • pásikár čiapočkatý,
  • timálie rezavokřídlá,
  • Brunisset Fulvetta,
  • tulisiipitimali,
  • fulveta ala-roja,
  • buszosikornik rdzawoskrzydły,
  • rudspārnu losīte,
  • Каштановая альциппа,
  • クリボウシチメドリ,
  • 栗头雀鹛,
  • นกมุ่นรกหัวน้ำตาลแดง,
  • 栗頭雀鶥,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Alcippe à tête marron © 1996-2019 Oiseaux.net