Rufous Owl

Ninox rufa - Ninoxe rousse

Systematics
  • Order 
    :

    Strigiformes

  • Family
    :

    Strigidés

  • Genus
    :

    Ninox

  • Species
    :

    rufa

Descriptor

Gould, 1846

Biometrics
  • Size
    : 52 cm
  • Wingspan
    : 100 à 120 cm.
  • Weight
    : 1200 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Rufous Owl (Ninox rufa) is a species of bird in the Strigidae family.

Subspecific information 4 Subspecies

  • Ninox rufa humeralis (New Guinea, Waigeo I., Aru Is.)
  • Ninox rufa rufa (nw Australia)
  • Ninox rufa meesi (Cape York Pen.. ne Australia.)
  • Ninox rufa queenslandica (e Queensland. e Australia.)

Foreign names

  • Ninoxe rousse,
  • Nínox Rojizo,
  • Coruja-ruiva,
  • Rostkauz,
  • rozsdás héjabagoly,
  • Rosse Valkuil,
  • Gufastore rossiccio,
  • Rödbrun spökuggla,
  • Rustfalkugle,
  • sovka hrdzavá,
  • sovka ryšavá,
  • Rødbrun Høgeugle,
  • raitahaukkapöllö,
  • nínox rogenc,
  • sowica maskowa,
  • Рыжая иглоногая сова,
  • Punggok merah,
  • アカチャアオバズク,
  • 棕鹰鸮,
  • 棕鷹鴞,

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Mangrove Vegetation Above High Tide Level, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Savanna : Moist ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Seasonal/Intermittent/Irregular Rivers/Streams/Creeks

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net