Sacred Kingfisher

Todiramphus sanctus - Martin-chasseur sacré

Systematics
  • Order 
    :

    Coraciiformes

  • Family
    :

    Alcédinidés

  • Genus
    :

    Todiramphus

  • Species
    :

    sanctus

Descriptor

Vigors Horsfield, 1827

Biometrics
  • Size
    : 22 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 28 à 61 g
Longevity

20 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Sacred Kingfisher (Todiramphus sanctus) is a species of bird in the Alcedinidae family.

Subspecific information 5 Subspecies

  • Todiramphus sanctus sanctus (Australia to e Solomon Is.)
  • Todiramphus sanctus vagans (New Zealand, Lord Howe and Kermadec Is.)
  • Todiramphus sanctus norfolkiensis (Norfolk I.)
  • Todiramphus sanctus canacorum (New Caledonia)
  • Todiramphus sanctus macmillani (Loyalty Is.)

Foreign names

  • Martin-chasseur sacré,
  • Alción Sagrado,
  • Götzenliest,
  • szent halción,
  • Heilige IJsvogel,
  • Martin pescatore sacro,
  • Inlandskungsfiskare,
  • Maskaraisfugl,
  • rybárikovec posvätný,
  • ledňáček posvátný,
  • Hellig Isfugl,
  • pyhimyskalastaja,
  • alció sagrat,
  • łowczyk czczony,
  • Священная альциона,
  • Cekakak australia,
  • ヒジリショウビン,
  • 白眉翡翠,
  • 白眉翡翠,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Temperate, Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Mangrove Vegetation Above High Tide Level ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline, Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc, Shingle and/or Pebble Shoreline and/or Beaches, Mud Flats and Salt Flats ; Marine Coastal/Supratidal : Coastal Sand Dunes, Coastal Brackish/Saline Lagoons/Marine Lakes ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Plantations, Rural Gardens, Urban Areas, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net