Saddle-billed Stork

Ephippiorhynchus senegalensis - Jabiru d'Afrique

Systematics
  • Order 
    :

    Ciconiiformes

  • Family
    :

    Ciconiidés

  • Genus
    :

    Ephippiorhynchus

  • Species
    :

    senegalensis

Descriptor

Shaw, 1800

Biometrics
  • Size
    : 150 cm
  • Wingspan
    : 240 à 270 cm.
  • Weight
    : 5000 à 7500 g
Longevity

36 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Saddle-billed Stork (Ephippiorhynchus senegalensis) is a species of bird in the Ciconiidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Jabiru d'Afrique,
  • Jabirú Africano,
  • Jabiru,
  • Sattelstorch,
  • nyerges gólya,
  • Zadelbekooievaar,
  • Cicogna sellata,
  • Sadelnäbbstork,
  • Sadelnebbstork,
  • bocianovec sedlatý,
  • čáp sedlatý,
  • Saddelnæb,
  • afrikansatulahaikara,
  • Saalbekooievaar,
  • jabirú africà,
  • żabiru afrykański,
  • Седлоклювый ябиру,
  • クラハシコウ,
  • 鞍嘴鹳,
  • 凹嘴鸛,

Habitat

Grassland : Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Permanent Saline, Brackish or Alkaline Marshes/Pools ; Artificial/Aquatic and Marine : Irrigated Land (includes irrigation channels), Seasonally Flooded Agricultural Land

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net