Saffron Finch

Sicalis flaveola - Sicale bouton-d'or

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Thraupidés

  • Genus
    :

    Sicalis

  • Species
    :

    flaveola

Descriptor

Linnaeus, 1766

Biometrics
  • Size
    : 15 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 12 à 24 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Sicale bouton-d'or
♂ adult
Sicale bouton-d'or
♀ adult

Saffron Finch (Sicalis flaveola) is a species of bird in the Thraupidae family.

Subspecific information 5 subspecies

  • Sicalis flaveola flaveola (Trinidad, Colombia, Venezuela and the Guianas)
  • Sicalis flaveola valida (Ecuador and nw Peru)
  • Sicalis flaveola brasiliensis (e Brazil)
  • Sicalis flaveola pelzelni (e Bolivia, Paraguay, se Brazil, n Argentina and Uruguay)
  • Sicalis flaveola koenigi (nw Argentina)

Foreign names

  • Sicale bouton-d'or,
  • Jilguero Común,
  • Canário-da-terra-verdadeiro,
  • Safranammer,
  • sáfránypinty,
  • Gewone Saffraangors,
  • Fringuello zafferano,
  • Saffransfink,
  • Safranspurv,
  • šafranka zlatočelá,
  • šafránka velká,
  • Safranfinke,
  • sahramisirkkunen,
  • sical safranós,
  • szafranka złotogłowa,
  • Шафрановый сикалис,
  • キンノジコ,
  • 橙黄雀鹀,
  • 桔黃雀鵐,

Voice song and cries

Sicale bouton-d'or
♂ adult

Habitat

Sicale bouton-d'or

Shrubland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist, Subtropical/Tropical High Altitude ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Rural Gardens, Urban Areas, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Sicale bouton-d'or © 1996-2019 Oiseaux.net