Sandhill Crane

Grus canadensis - Grue du Canada

Systematics
  • Order 
    :

    Gruiformes

  • Family
    :

    Gruidés

  • Genus
    :

    Grus

  • Species
    :

    canadensis

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 120 cm
  • Wingspan
    : 160 à 210 cm.
  • Weight
    : 3200 à 5200 g
Longevity

25 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Sandhill Crane (Grus canadensis) is a species of bird in the Gruidae family.

Subspecific information 5 Subspecies

  • Grus canadensis canadensis (ne Siberia through Alaska and n Canada to Baffin I.)
  • Grus canadensis tabida (s Canada, w and c USA)
  • Grus canadensis pratensis (Georgia and Florida. USA.)
  • Grus canadensis pulla (Mississippi. USA.)
  • Grus canadensis nesiotes (Cuba, Isle of Pines)

Foreign names

  • Grue du Canada,
  • Grulla Canadiense,
  • Grou-americano,
  • Kanadakranich,
  • kanadai daru,
  • Canadese Kraanvogel,
  • Gru canadese,
  • Prärietrana,
  • Kanadatrane,
  • žeriav plavokrký,
  • jeřáb kanadský,
  • Prærietrane,
  • hietakurki,
  • grua del Canadà,
  • Mótrana,
  • żuraw kanadyjski,
  • Kanādas dzērve,
  • kanadski žerjav,
  • Канадский журавль,
  • カナダヅル,
  • 沙丘鹤,
  • 沙丘鶴,

Voice song and cries

Habitat

Grassland : Temperate ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net