Sandwich Tern

Thalasseus sandvicensis - Sterne caugek

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Thalasseus

  • Species
    :

    sandvicensis

Descriptor

Latham, 1787

Biometrics
  • Size
    : 46 cm
  • Wingspan
    : 86 à 105 cm.
  • Weight
    : 210 à 260 g
Longevity

24 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Sandwich Tern (Thalasseus sandvicensis) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Sterne caugek,
  • Charrán Patinegro,
  • Garajau,
  • Brandseeschwalbe,
  • Kenti csér,
  • Grote Stern,
  • Beccapesci,
  • Kentsk tärna,
  • Splitterne,
  • rybár sivý,
  • rybák severní,
  • Splitterne,
  • riuttatiira,
  • Grootsterretjie,
  • xatrac becllarg,
  • Þaraþerna,
  • rybitwa czubata,
  • cekulzīriņš,
  • kričava čigra,
  • Пестроносая крачка,
  • サンドイッチアジサシ,
  • 白嘴端凤头燕鸥,
  • 白嘴端鳳頭燕鷗,

Voice song and cries

Sterne caugek
adult

Habitat

Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Coral Reef, Outer Reef Channel, Back Slope, Foreslope (Outer Reef Slope), Lagoon, Inter-Reef Soft Substrate, Inter-Reef Rubble Substrate, Seagrass (Submerged), Estuaries ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m) ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline, Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc, Shingle and/or Pebble Shoreline and/or Beaches, Mud Flats and Salt Flats

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net