Saunders's Tern

Sternula saundersi - Sterne de Saunders

Sterne de Saunders
immature
Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Sternula

  • Species
    :

    saundersi

Descriptor

Hume, 1877

Biometrics
  • Size
    : 28 cm
  • Wingspan
    : 50 à 55 cm.
  • Weight
    : 40 à 45 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Saunders's Tern (Sternula saundersi) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Sterne de Saunders,
  • Charrancito de Saunders,
  • Chilreta de Saunders,
  • Orientseeschwalbe,
  • jemeni törpecsér,
  • Saunders’ Dwergstern,
  • Sterna di Saunders,
  • Persisk småtärna,
  • Araberdvergterne,
  • rybár hnedonohý,
  • rybák arabský,
  • Persisk Dværgterne,
  • arabianpikkutiira,
  • xatrac menut de Saunders,
  • Stúfþerna,
  • rybitwa malutka,
  • Saundersa zīriņš,
  • temnonoga mala čigra,
  • Мекранская крачка,
  • アラビアコアジサシ,
  • 桑氏白额燕鸥,
  • 桑德氏小燕鷗,

Habitat

Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged), Estuaries ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline, Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc, Shingle and/or Pebble Shoreline and/or Beaches, Mud Flats and Salt Flats, Tidepools ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands, Coastal Brackish/Saline Lagoons/Marine Lakes, Coastal Freshwater Lakes

Geographic range

Illustration

plus de photos

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net