Scarce Swift

Schoutedenapus myoptilus - Martinet de Shoa

Systematics
  • Order 
    :

    Apodiformes

  • Family
    :

    Apodidés

  • Genus
    :

    Schoutedenapus

  • Species
    :

    myoptilus

Descriptor

Salvadori, 1888

Biometrics
  • Size
    : 16 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 22 à 30 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Scarce Swift (Schoutedenapus myoptilus) is a species of bird in the Apodidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Schoutedenapus myoptilus myoptilus (Ethiopia to Zimbabwe)
  • Schoutedenapus myoptilus poensis (Bioko I.. Gulf of Guinea.)
  • Schoutedenapus myoptilus chapini (e DRCongo, Rwanda and sw Uganda)

Foreign names

  • Martinet de Shoa,
  • Vencejo de Shoa,
  • Andorinhão de Shoa,
  • Maussegler,
  • egér sarlósfecske,
  • Shoa-gierzwaluw,
  • Rondone murino,
  • Inyangsalangan,
  • Bergseiler,
  • srp myšací,
  • rorýs myší,
  • Tågeskovssejler,
  • sokkokiitäjä,
  • Skaarswindswael,
  • falciot cuallarg de Shoa,
  • afrojerzyk mysi,
  • Мышиный стриж,
  • エンビハリオアマツバメ,
  • 珍雨燕,
  • 珍雨燕,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls) ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Artificial/Terrestrial : Pastureland, Rural Gardens

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net