Senegal Coucal

Centropus senegalensis - Coucal du Sénégal

Systematics
  • Order 
    :

    Cuculiformes

  • Family
    :

    Cuculidés

  • Genus
    :

    Centropus

  • Species
    :

    senegalensis

Descriptor

Linnaeus, 1766

Biometrics
  • Size
    : 42 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 169 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Senegal Coucal (Centropus senegalensis) is a species of bird in the Cuculidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Centropus senegalensis aegyptius (s Egypt)
  • Centropus senegalensis senegalensis (Senegal and Gambia to Eritrea, south to nw Angola, sc DRCongo and Uganda)
  • Centropus senegalensis flecki (e Angola to ne Namibia and sw Tanzania, south to Malawi and Zimbabwe)

Foreign names

  • Coucal du Sénégal,
  • Cucal Senegalés,
  • Cucal do Senegal,
  • Spornkuckuck,
  • szenegáli bozótkakukk,
  • Senegalese Spoorkoekoek,
  • Cucal del Senegal,
  • Senegalsporrgök,
  • Senegalsporegjøk,
  • ostrohár hrdzavý,
  • kukačka senegalská,
  • Sporegøg,
  • afrikankukaali,
  • Senegalvleiloerie,
  • cucal del Senegal,
  • Sporagaukur,
  • kukal senegalski,
  • Senegālas koukals,
  • senegalski kukal,
  • Сенегальская шпорцевая кукушка,
  • セネガルバンケン,
  • 塞内加尔鸦鹃,
  • 塞內加爾鴉鵑,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist ; Grassland : Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded ; Wetlands (inland) : Shrub Dominated Wetlands, Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Artificial/Terrestrial : Arable Land ; Artificial/Aquatic and Marine : Seasonally Flooded Agricultural Land

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net