Short-eared Owl

Asio flammeus - Hibou des marais

Systematics
  • Order 
    :

    Strigiformes

  • Family
    :

    Strigidés

  • Genus
    :

    Asio

  • Species
    :

    flammeus

Descriptor

Pontoppidan, 1763

Biometrics
  • Size
    : 37 à 38 cm
  • Wingspan
    : 90 à 105 cm.
  • Weight
    : 290 à 350 g
Longevity

28 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Short-eared Owl (Asio flammeus) is a species of bird in the Strigidae family.

Subspecific information 11 Subspecies

  • Asio flammeus flammeus (North America, Europe, n Africa and n Asia)
  • Asio flammeus cubensis (Cuba)
  • Asio flammeus domingensis (Hispaniola)
  • Asio flammeus portoricensis (Puerto Rico)
  • Asio flammeus bogotensis (Colombia, Ecuador and nw Peru)
  • Asio flammeus galapagoensis (Galápagos Is.)
  • Asio flammeus pallidicaudus (Venezuela, Guyana and Suriname)
  • Asio flammeus suinda (s Peru and s Brazil to Tierra del Fuego)
  • Asio flammeus sanfordi (Falkland Is.)
  • Asio flammeus sandwichensis (Hawaiian Is.)
  • Asio flammeus ponapensis (e Caroline Is.)

Foreign names

  • Hibou des marais,
  • Búho Campestre,
  • Mocho-dos-banhados / Coruja-do-nabal,
  • Sumpfohreule,
  • Réti fülesbagoly,
  • Velduil,
  • Gufo di palude,
  • Jorduggla,
  • Jordugle,
  • myšiarka močiarna,
  • kalous pustovka,
  • Mosehornugle,
  • suopöllö,
  • mussol emigrant,
  • Brandugla,
  • uszatka błotna,
  • purva pūce,
  • močvirska uharica,
  • Болотная сова,
  • コミミズク,
  • 短耳鸮,
  • นกเค้าแมวหูสั้น,
  • 短耳鴞,

Voice song and cries

Habitat

Grassland : Temperate, Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded, Subtropical/Tropical High Altitude ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net