Snow Bunting

Plectrophenax nivalis - Bruant des neiges

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Calcariidés

  • Genus
    :

    Plectrophenax

  • Species
    :

    nivalis

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 18 cm
  • Wingspan
    : 28 à 30 cm.
  • Weight
    : 26 à 43 g
Longevity

8 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Snow Bunting (Plectrophenax nivalis) is a species of bird in the Calcariidae family.

Subspecific information 4 Subspecies

  • Plectrophenax nivalis nivalis (n North America and n Europe)
  • Plectrophenax nivalis insulae (Iceland)
  • Plectrophenax nivalis vlasowae (ne Europe to ne Siberia)
  • Plectrophenax nivalis townsendi (Commander, Aleutian and Pribilof Is.)

Foreign names

  • Bruant des neiges,
  • Escribano Nival,
  • Escrevedeira-das-neves,
  • Schneeammer,
  • Hósármány,
  • Sneeuwgors,
  • Zigolo delle nevi,
  • Snösparv,
  • Snøspurv,
  • snehuľka severská,
  • sněhule severní,
  • Snespurv,
  • pulmunen,
  • sit blanc,
  • Snjótittlingur,
  • śnieguła (zwyczajna),
  • sniedze,
  • snežni strnad,
  • Пуночка,
  • ユキホオジロ,
  • 雪鹀,
  • 雪鵐,

Voice song and cries

Habitat

Grassland : Tundra ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net