Snowy-crowned Tern

Sterna trudeaui - Sterne de Trudeau

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Sterna

  • Species
    :

    trudeaui

Descriptor

Audubon, 1838

Biometrics
  • Size
    : 35 cm
  • Wingspan
    : 76 à 78 cm.
  • Weight
    : 146 à 160 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Snowy-crowned Tern (Sterna trudeaui) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Sterne de Trudeau,
  • Charrán Coroniblanco,
  • Trinta-réis-de-coroa-branca,
  • Weißscheitel-Seeschwalbe,
  • fehérkoronás csér,
  • Trudeaus Stern,
  • Sterna caponiveo,
  • Vitkronad tärna,
  • Svartøreterne,
  • rybár bielohlavý,
  • rybák bělohlavý,
  • Hvidkronet Terne,
  • rengasnokkatiira,
  • xatrac de Trudeau,
  • rybitwa maskowa,
  • Крачка Трюдо,
  • シロガシラアジサシ,
  • 白顶燕鸥,
  • 白頂燕鷗,

Voice song and cries

Habitat

Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Saline, Brackish or Alkaline Lakes ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Intertidal : Salt Marshes (Emergent Grasses) ; Marine Coastal/Supratidal : Coastal Brackish/Saline Lagoons/Marine Lakes, Coastal Freshwater Lakes

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net