Snowy Egret

Egretta thula - Aigrette neigeuse

Systematics
  • Order 
    :

    Pelecaniformes

  • Family
    :

    Ardéidés

  • Genus
    :

    Egretta

  • Species
    :

    thula

Descriptor

Molina, 1782

Biometrics
  • Size
    : 71 cm
  • Wingspan
    : 84 à 105 cm.
  • Weight
    : 290 à 475 g
Longevity

22 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Snowy Egret (Egretta thula) is a species of bird in the Ardeidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Egretta thula brewsteri (w North America)
  • Egretta thula thula (e and s North America to c Chile and n Argentina)

Foreign names

  • Aigrette neigeuse,
  • Garceta Nívea,
  • Garça-branca-pequena / Garça-branca-americana,
  • Schmuckreiher,
  • hókócsag,
  • Amerikaanse Kleine Zilverreiger,
  • Garzetta nivea,
  • Snöhäger,
  • Snøhegre,
  • volavka žltoprstá,
  • volavka bělostná,
  • Snehejre,
  • lumihaikara,
  • Sneeuwitreier,
  • martinet blanc americà,
  • Ljómahegri,
  • czapla śnieżna,
  • sniega gārnis,
  • snežna čaplja,
  • Белая американская цапля,
  • ユキコサギ,
  • 雪鹭,
  • 雪鷺,

Voice song and cries

Aigrette neigeuse
adult breeding

Habitat

Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha) ; Marine Intertidal : Salt Marshes (Emergent Grasses)

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net