Sombre Greenbul

Andropadus importunus - Bulbul importun

Bulbul importun
adult
Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Pycnonotidés

  • Genus
    :

    Andropadus

  • Species
    :

    importunus

Descriptor

Vieillot, 1818

Biometrics
  • Size
    : 18 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 24 à 33 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Sombre Greenbul (Andropadus importunus) is a species of bird in the Pycnonotidae family.

Subspecific information 4 Subspecies

  • Andropadus importunus insularis (s Ethiopia and s Somalia to e Tanzania)
  • Andropadus importunus importunus (highlands of n South Africa, w Swaziland s along coast to Western Cape)
  • Andropadus importunus oleaginus (s Zimbabwe, s Mozambique and lowland n South Africa)
  • Andropadus importunus hypoxanthus (se Tanzania to c Mozambique, c Zimbabwe and sc Zambia)

Foreign names

  • Bulbul importun,
  • Bulbul de Zanzíbar,
  • Tuta-sombria,
  • Schlichtbülbül,
  • surranó bülbül,
  • Vale Buulbuul,
  • Bulverde scuro,
  • Buskgrönbulle,
  • Krattbylbyl,
  • afrobyl bledooký,
  • bulbul tmavý,
  • Grønbulbul,
  • pensasbulbuli,
  • Gewone Willie,
  • bulbul verdós de costa,
  • bilbil zuchwały,
  • Белоглазый зелёный бюльбюль,
  • ウスグロアオヒヨ,
  • 黄腹绿鹎,
  • 淡黑鋸嘴鵯,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Rural Gardens, Urban Areas

Geographic range

Illustration

plus de photos

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net